کاربرد جار و پت های شیشه ای و پلاستیکیجار و پت های شیشه‌ای و پلاستیکی از قدیمی‌ ترین ظروف بسته بندی مواد غذایی و دارویی به حساب می آیند. این ظروف کاربرد گسترده ای در زندگی ما دارند و پیشینه آن ها به زمان های گذشته باز می گردد. در ادامه ضمن معرفی دقیق این ظروف در خصوص کاربردهایشان نیز به صورت مفصلی صحبت خواهیم کرد. اگر که از تولید کنندگان و صنایع محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی، صنعتی و… یا صاحبان بورس فروش ظروف شیشه ای و دکوری هستید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید زیرا که نکات بسیار مهم و کلیدی را در این مطلب عنوان خواهیم کرد.

 

تاریخچه و استحکام شیشه ها

برای مثال ظرف های شیشه ای در هزاران سال پیش در مصر باستان ساخته شده اند این ظروف در زندگی روزمره استفاده می شده، شکل کره ای مستحکم‌ترین حالت بین انواع آن ها بوده، استوانه در درجه دوم استحکام و مستطیل ضعیف‌ترین شکل از نقطه نظر هندسی است به همین علت است که شکل ظروف شیشه‌ای در ابتدا به صورت استوانه ای انتخاب شده است. و در ادامه نیز این صنعت به کشورهای دیگری همچون ایران منتقل شده و افراد بسیار زیای در مهارت تولید ظروف شیشه ای خبره گردیدند علی الخصوص در شهرهایی چون اصفهان، یزد و… . و سپس با انقلاب صنعتی دستگاه ها و ماشین های بسیاری تولید شدند که روند تولید جارهای شیشه ای را از تولید دستی به تولید نیمه اتوماتیک و اتوماتیک منطلق کرد. و امروزه کارخانه های بسیاری پدید آمده اند که انواع جارهای شیشه ای و پت های پلاستیکی را به صورت اتومات و دستی تولید نموده و نه تنها در سرتاسر کشور بلکه در کشورهای دیگر نیز عرضه مینمایند.

تاریخچه و استحکام شیشه ها 

کارخانه جار و پت

دو نمونه از بزرگترین کارخانه تولید جار شیشه ای و پت پلاستیکی که در اصفهان و تهران قرار دارند در اختیار شرکت دینا، که بزرگترین تولید کننده جار شیشه ای و پت و عرضه کننده جارها و پت ها میباشد، است. این شرکت با بهره گیری از همان صاحبان تجربه و تولید کنندگان دستی این ظروف که در اصفهان بسیار صاحب نام بودند توانسته با کیفیت ترین جارهای شیشه ای و پت پلاستیکی را تولید نموده و به بازار عرضه نماید که در ویدئوی زیر میتوانید مقدار اندکی از فعالیت این کارخانجات را مشاهده کرده و از کیفیت ظروف تولیدی توسط آن ها اطمینان حاصل نمایید.

کاربرد جار و پت

جار ها و پت ها کاربردهای بسیار زیادی در زندگی ما دارند و نقش کلیدی را ایفا می کنند برای مثال در بسته بندی مواد غذایی ای چون:

  • عسل
  • مربا
  • ترشی
  • حبوبات
  • ادویه جات
  • انواع ژل ها
  • تزیینات مختلف
  • سالادها
  • شیرینی ها
  • خیارشور
  • رب گوجه
  • و…

و همچنین بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی و دارویی ای چون:

  • کرم ها
  • شوینده ها
  • قرص ها
  • ماسک های پوستی
  • و…

و محصولات صنعتی ای چون:

  • رنگ ها
  • روغن های صنعتی
  • و…

و دکور آرایی و به عنوان ظروفی چون:

  • ظروف خام ویترای
  • ظروف تراریوم
  • گلدان
  • جاشمعی
  • و…

و… نقش های بسیاری را شامل میشوند.

کاربرد جار و پت

شفافیت و کدر بودن ظروف شیشه

یکی از مهم ترین خواص ظروف شیشه ای خصوصیات گذر نوری آن است. که به زبان دیگر شفاف بودن یا کدر بودن شیشه است. مسئله شفافیت و قابل رویت بودن در بسته موجب جلب توجه خریدار ماده غذایی می‌گردد، ولی این امر خود معایبی دارد مثلا عبور نور مرئی و ماوراء بنفش از شیشه موجب تسریع پاره‌ای واکنش‌های نامطلوب نظیر واکنش‌های اکسیداسیون، تجزیه رنگ‌ها و … می‌شود. از مهمترین محاسن ظروف شیشه‌ای خاصیت بی اثر بودن آن از نظر شیمیایی است به عبارت دیگر شیشه در برابر واکنش داخلی بین دیواره خود و ماده غذایی محتوای خود مقاومت نشان می‌دهد.

شفافیت و کدر بودن ظروف شیشه

انواع ظروف شیشه‌ای

ظروف شیشه‌ای را می‌توان بر اساس اندازه دهانه به دو گروه اصلی تقسیم بندی کرد:

  1. جار شیشه ای
  2. بطری
  3. سایر مواد شیشه‌ای

جار شیشه ای

 

به ظروف شیشه‌ای دهانه گشاد جار می‌گویند. در خصوص کاربرد جارهای شیشه ای پیش از این صحبت گردید.

بطری شیشه ای

به ظروف شیشه‌ای گردن باریک بطری می‌گویند. بطری یکی از پر استفاده ترین شکل ظروف شیشه‌ای تولید شده میباشد. بطری معمولا دارای یک بدنه و یک گردن که کمی از بدنه باریک‌تر است می‌باشد. گردن عمل ریختن مایعات را ساده کرده و به همین دلیل جهت بسته بندی مایعات مانند: عصاره ها، آب میوه ها، روغن‌ها شربت ها، شیر و نوشابه‌ها از بطری استفاده می‌شود.

درپوش ظروف شیشه‌ای

درپوش ظروف شیشه‌ای بر اساس جنس و روش کاربرد آن‌ها به انواع زیادی تقسیم می‌شوند. اکثر در پوش‌ها از پلاستیک (اغلب از جنس فنل فرمالدئید و یا یکی از ترموپلاستیک‌ها نظیر پلی اتیلن) یا فلز (اغلب ورق‌های قلع اندود، آلومینیوم یا آلیاژ‌های آن) ساخته می‌شوند.

 انواع ظروف شیشه‌ای

مزایای ظروف شیشه‌ای صنعت غذا و دارو

1) شیشه در بین مواد بسته بندی خنثی است و با ماده غذایی و دارویی واکنشی که موجب تغییر در خواص آن گردد انجام نمی‌دهد.

2) شیشه غیر قابل نفوذ و فاقد خلل و نفوذ است.

3) شیشه شفاف است و لذا اجازه رویت محتوی خود در هنگام بسته بندی و فروش در سوپرمارکت‌ها را می‌دهد.

4) ظروف شیشه‌ای استحکام زیادی دارند.

5) درب ظروف شیشه‌ای به آسانی و سهولت باز می‌شود و مجددا برای نگهداری محتویات مصرف نشده قابل دربندی است.

6) ظروف شیشه‌ای در اشکال، اندازه‌ها و رنگ‌های مختلفی قابل تهیه است.

7) ظروف شیشه‌ای را می‌توان به گونه‌ای طراحی نمود که بر روی نقاله‌ها از سرعت و پایداری بالایی برخوردار باشند.

8) پرکردن ظروف شیشه‌ای به سادگی امکان پذیر است.

9) مواد غذایی بسته بندی شده در شیشه طول عمر بیشتری داشته و از قابلیت نگهداری بالاتری برخوردارند به طور مثال ترشیجات و چاشنی‌های غذایی اغلب در ظروف شیشه‌ای بسته بندی می‌شوند، زیرا ظروف شیشه‌ای علاوه بر ایجاد اشتیاق و جذبه عطر و طعم محصول را خوب حفظ نموده و موجب بهبود کیفیت ماده غذایی پس از دربندی می‌شوند.

مزایای ظروف شیشه‌ای صنعت غذا و دارو

ارزان ترین قیمت جار و پت

همیشه یکی از مسائلی که به هنگام خرید مورد اهمیت است مسئله ی قیمت بوده و فرد خریدار به دنبال بهترین قیمت است. در قیمت گذاری جار و پت عوامل بسیاری تاثیر گذار بوده مانند مواد اولیه برای ساخت آن، هزینه های باربری، تیتراژ قابل خرید، خرید از نمایندگی ها یا خرده فروشان و … . اما اگر به دنبال خرید با کیفیت ترین ظروف جار و پت با قیمت مناسب و بدون واسطه میباشید میتوانید از طریق شماره های درج شده در انتهای این مطلب با بخش فروش شرکت دینا ارتباط برقرار نمایید.